Κατασκευή Ιστοσελίδων | Παναγιωτάκος Γιώργος | Web Developments | Responsive Design

Responsive Design

Το responsive design είναι μια σημαντική πρακτική στον κόσμο της ιστοσελίδας και του web design, που στοχεύει στη δημιουργία ιστοσελίδων που προσαρμόζονται αυτόματα σε διάφορες συσκευές και οθόνες, ώστε να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες. Το responsive design πήρε την ονομασία του από την λέξη “Respond” και σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα προσαρμόζεται δυναμικά και «on the fly» (δηλαδή άμεσα) σε κάθε διάσταση και προσανατολισμό (orientation) οθόνης.

Βασικές πληροφορίες

Προσαρμογή σε διάφορες συσκευές: Το responsive design επιτρέπει στις ιστοσελίδες να προσαρμόζονται αυτόματα σε διάφορες συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, tablet, φορητούς υπολογιστές και desktop υπολογιστές.

Ευελιξία στο περιεχόμενο: Το responsive design επιτρέπει στο περιεχόμενο να ανακαλύπτει και να προσαρμόζεται ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο μπορεί να παρουσιάζεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τη συσκευή.

Υποστήριξη διάφορων αναλύσεων οθονών: Το responsive design είναι σε θέση να υποστηρίξει διάφορες αναλύσεις οθονών, από μικρές οθόνες κινητών τηλεφώνων μέχρι μεγάλες οθόνες τηλεοράσεων.

Βελτιωμένο SEO: Οι μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, προτιμούν το responsive design, καθώς οδηγεί σε μια μόνο ιστοσελίδα που προσαρμόζεται σε διάφορες συσκευές. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τη θέση της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους το responsive design είναι απαραίτητο για κάθε ιστοσελίδα ανεξαιρέτως. Φυσικά, περιλαμβάνεται στο πακέτο που προσφέρουμε για κατασκευή blog ή e-shop! Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Παναγιωτάκος Γιώργος | Web Developments
Κατασκευή Ιστοσελίδων

Επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας για την ιστοσελίδα που θέλετε να φτιάξετε και πάρτε μια προσφορά.

Βρείτε Μας

Email:
georgepan755@gmail.com

Κινητό:
+30 6942523981

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Παναγιωτάκος Γιώργος | Web Developments
Edit Template