Επιμέλεια Άρθρου:

Επιμέλεια Άρθρου:

Παναγιωτάκος Γιώργος

Παναγιωτάκος Γιώργος
Κατασκευή Ιστοσελίδων | Παναγιωτάκος Γιώργος | Web Developments | E-shop Info

Όσα πρέπει να ξέρεις για το E-shop σου

Υπάρχουν πλέον αμέτρητες πλατφόρμες κι εφαρμογές για να στήσεις το online κατάστημά σου. Αυτό το κάνει πάρα πολύ δύσκολο να επιλέξει κανείς το πιο κατάλληλο μέσο: να είναι εύκολο στη χρήση, καλαίσθητο, αξιόπιστο αλλά και να μπορεί να ‘αντέξει’ την εξέλιξη της επιχείρησής σου.

Ποια είναι λοιπόν τα σημεία εκείνα που πρέπει να προσέξεις στην επιλογή της eShop πλατφόρμας σου; Τι πρέπει να σκεφτείς πριν καταλήξεις στο εργαλείο με το οποίο θα στήσεις το online κατάστημά σου;

Διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής

Ο στόχος σου είναι οι πωλήσεις γι’ αυτό το βασικότερο όλων είναι οι τρόποι πληρωμής που διαθέτεις καθώς και το καλάθι αγορών του site σου! Αρχικά, πρέπει να επιλέξεις τι μεθόδους πληρωμής θα προσφέρεις, όπως πιστωτική/ χρεωστική κάρτα, κατάθεση σε λογαριασμό, πληρωμή μέσω PayPal, κ.ά. Αυτό είτε υπάρχει σαν επιλογή (default) στο πρόγραμμα όπου χτίζεις το eShop σου, είτε το προσθέτεις σαν plugin.

Προσοχή! Δεν είναι όλοι οι τρόποι πληρωμής συμβατοί με όλες τις eCommerce πλατφόρμες και ούτε σε όλες τις χώρες. Αυτό θα περιορίσει ακόμη παραπάνω τη λίστα με τις πιθανές λύσεις για να επιλέξεις που θα χτίσεις την online επιχείρησή σου. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία, που πρέπει να σιγουρέψεις πριν αποφασίσεις, είναι εάν η πλατφόρμα υποστηρίζει το σύστημα πληρωμών (νόμισμα) της χώρας σου.

Ασφάλεια

Οι πελάτες βάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα στο site σου (π.χ. αποθήκευση καρτών, λογαριασμός χρήστη, κ.λπ) κι εσύ δεν έχεις κανένα απολύτως περιθώριο λάθους! Στόχος σου είναι να κάνεις τα πάντα ώστε να διασφαλιστούν, να μην διαρρεύσουν, να μη χακαριστούν και γενικά να μην πέσουν σε κακόβουλα χέρια…
 
Τα πιστοποιητικά SSL είναι μια πρώτη και πολύ σημαντική δικλείδα ασφαλείας, μιας και κρυπτογραφούν τα δεδομένα που ανταλλάσσονται μέσα στο site σου. Ούτως ή άλλως, όλες οι online επιχειρήσεις που διαχειρίζονται πληρωμές, είναι υποχρεωμένες να συμμορφώνονται με τα στάνταρ ασφαλείας PCI (Payment Card Industry) – DSS (Data Security Standards). Στις hosted λύσεις, συνήθως φροντίζει γι’ αυτό ο πάροχος hosting, ενώ αν είσαι self hosted είναι καλό να μάθεις μερικά παραπάνω πράγματα για το PCI-DSS και να καταλάβεις σε ποια κατηγορία στάνταρ ασφαλείας εντάσσεται η επιχείρησή σου.
 
To design της πλατφόρμας
 
Επιλέγοντας κάποια πλατφόρμα που περιβάλλεται από μια ζωντανή κοινότητα, (όπως είναι για παράδειγμα το WooCommerce, το πιο πετυχημένο eCommerce plugin του WordPress), είναι πιθανό να βρεις μια πληθώρα δωρεάν ή πολύ οικονομικών templates που έχουν σχεδιαστεί με αγάπη από… fans! Ειδικά η ομάδα πίσω από το Woocommerce, παρέχει εντελώς δωρεάν το Storefront template το οποίο είναι πλήρως βελτιστοποιημένο για WordPress και σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη.
Κατασκευή Ιστοσελίδων

Επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας για την ιστοσελίδα που θέλετε να φτιάξετε και πάρτε μια προσφορά.

Βρείτε Μας

Email:
georgepan755@gmail.com

Κινητό:
+30 6942523981

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Παναγιωτάκος Γιώργος | Web Developments
Edit Template